Tips over hoe je rugpijn te verminderen

 

De meeste mensen zullen op een bepaald moment in hun leven met rugpijn te maken krijgen. Het is een veel voorkomende aandoening waar ongeveer 80% van de volwassenen mee te maken krijgt. Er zijn veel dingen die je kunt doen om de pijn te verlichten. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om je pijnlijke rug te verzachten.

 

Verschillende fitness routines kunnen helpen pijn en blessures in de rug te verminderen. Zo kan meedoen aan yoga je lenigheid verbeteren en sommige spierverrekkingen voorkomen. Ook oefeningen die gericht zijn op het versterken van de kernspieren kunnen degenen die regelmatig tillen helpen hun werk te doen door de meest gebruikte spieren in de rug te helpen.

 

Als je aanvankelijke rugpijn afneemt, probeer dan een wandeling te maken. Draag niets en houd je hoofd omhoog. Dit soort zachte oefening kan rugkrampen verminderen en je stemming verbeteren. Als de wandeling de pijn niet vermindert of wegneemt, zal het in ieder geval je gedachten ervan afleiden.

 

Til niets op dat te ver van je af staat. Ga steeds dichter bij het voorwerp staan en draai je niet om om iets te pakken, zoals op de achterbank van een auto bijvoorbeeld. Strek je ook niet uit vanaf de bank en reik naar dingen die te ver weg liggen.

 

Tijdgebrek en vaak luiheid leiden ertoe dat mensen dingen proberen op te tillen die ver buiten hun bereik liggen. Veel mensen proberen de gemakkelijkste en snelste manier te vinden om dingen te doen. Strek je niet uit om voorwerpen op te pakken; ga in plaats daarvan dichterbij voor je ze optilt. Beweeg langzaam bij het optillen en dragen van voorwerpen, zodat je je rug niet overbelast.

 

Hoe vaak heb je een vrouw een zware handtas op één schouder zien dragen? Hoe vaak heb je een leerling zijn of haar rugzak op één schouder zien dragen? Zware lasten moet je altijd evenredig maken, en zorg er ook voor dat je de tijd dat je ze moet dragen consequent beperkt.

 

 

Rugpijn

 

Als je een matras koopt, let er dan op dat hij stevig genoeg is om rugpijn te voorkomen. Als algemene regel geldt dat zachtere matrassen meer rugpijn veroorzaken dan ze helpen verlichten. Een stevige matras is de beste keuze; pas echter op dat je er niet een kiest die te stevig is. Probeer zeker matrassen van verschillende hardheid uit in verschillende winkels, zodat je de juiste matras voor je rug kunt kiezen.

 

Om onmiddellijke, blijvende pijnverlichting te krijgen voor ernstige rugblessures, heb je een recept van een arts nodig. Helaas is vrij verkrijgbare pijnstilling niet bedoeld om chronische rugpijn te behandelen die veroorzaakt wordt door ernstige verwondingen zoals gescheurde tussenwervelschijven.

 

Om rugpijn als gevolg van verrekte of geblesseerde rugspieren te helpen verlichten, geef je je rug voldoende rust. Verstuikte rugspieren hebben rust en herstel nodig, wat het genezingsproces versnelt. Probeer op je rug of op je zij te liggen, afhankelijk van wat voor jou het meest comfortabel is. Houd je ruggengraat goed in zijn normale positie. Sommige mensen merken dat liggen op een stevige ondergrond, zoals een stevige matras of een vloerbedekking, enorm helpt. Pijn in de onderrug is als oorzaak voor pijn in de voet. Een betere houding kan je alleen door corrigerende voetzolen. Podotherapie kan helpen om de klachten zoveel als mogelijk te verminderen.

 

Voor een lichtere hoeveelheid rugpijn is een goede optie die je hebt een massage te nemen. Dit kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en de symptomen van de rugpijn weg te nemen, maar bedenk dat het niets zal doen aan de oorzaken waarom je deze pijn hebt.

 

Je hoeft niet in paniek te raken als je rugpijn hebt. Het belangrijkste wat je kunt doen om jezelf te helpen is ontspannen en proberen je geen zorgen te maken. De meeste rugpijn is niet ernstig en gaat met een beetje rust en behandeling vanzelf over. Zorg ervoor dat je deze paar tips opvolgt om je rug in werkende vorm te houden en nog vele jaren sterk te laten werken. Voor de beste specialisten in podotherapie voor voet- en houdingsproblemen kan je terecht bij Goessens Podologie.