Wanneer je ouder wordt, dan is het logisch dat het lichaam niet meer altijd doet wat jij wilt. Vooral wanneer je ook hulpbehoevend bent en iemand je moet helpen met douchen en aankleden. Een inloopbad kan dan uitkomst bieden. Wanneer je namelijk een over de rand van het bad moet stappen voordat je onder de douche kunt, is natuurlijk voral wanneer het lichamelijk allemaal wat minder gaat natuurlijk niet ideaal. Vooral in verzorgingstehuizen is het daarom erg gangbaar om te kiezen voor een inloopbad. Zo kunnen de mensen toch in bad, maar hoeven ze niet eerst over de rand te stappen. Uiteraard is dit één van de voordelen, maar daarnaast zijn er nog ontzettend veel te bedenken. Om je een idee te geven welke voordelen er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Veilig

Kies je als zorginstelling voor inloopbaden, dan kies je voor een stuk extra veiligheid. Zo hoeven de mensen namelijk niet over de rand van het bad te stappen en kunnen ze het deurtje open doen, het bad instappen en vervolgens het deurtje weer dicht doen. Dit zorgt ervoor dat de kans op eventuele ongelukken natuurlijk een flink stuk minder wordt. Wel is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je de deurtjes niet eerder weer opent, dan wanneer je helemaal klaar bent. Doe je dit niet, dan heb je natuurlijk de hele badkamer onder water staan. 

Gemakkelijk

Niet alleen is het gebruik van sanitaire hulpmiddelen van Sani Assist een stuk veiliger, maar het maakt het natuurlijk ook vele malen makkelijker. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt als je als verzorger iedere keer de patiënt in en uit het bad moet tillen. Niet alleen is dit alles behalve bevorderlijk voor je eigen lichamelijke gesteldheid, maar brengt natuurlijk ook de nodige risico’s met zich mee als het gaat om het vallen. Je kunt dus maar beter het zeker voor het onzekere nemen en mocht het nodig zijn, alvast kiezen voor een inloopbad.