Als je een zorgverzekering hebt, wil je natuurlijk graag weten welke zorgkosten vergoed worden. Dit geldt ook voor hulpmiddelen, zoals een passieve tillift. Maar hoe regel je eigenlijk een vergoeding bij je zorgverzekering voor deze tillift?
De vergoeding voor een passieve tillift
Een passieve tillift is een hulpmiddel dat gebruikt wordt in de zorg om mensen te verplaatsen die niet zelfstandig kunnen staan of lopen. Het is een belangrijk hulpmiddel voor zorgverleners, maar het kan ook een grote kostenpost zijn voor de persoon die de tillift nodig heeft. Gelukkig is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een passieve tillift vanuit je zorgverzekering.
De vergoeding voor een passieve tillift valt onder de basisverzekering en wordt vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit betekent dat je hiervoor geen aanvullende verzekering nodig hebt. Wel is het belangrijk om te weten dat er een eigen bijdrage geldt voor hulpmiddelen vanuit de Wmo. Deze bijdrage wordt bepaald door je gemeente en kan variëren per persoon en per gemeente.
Hoe regel je een vergoeding voor een passieve tillift?
Om een vergoeding te krijgen voor een passieve tillift, moet je eerst een indicatie aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit is een onafhankelijke organisatie die beoordeelt of je recht hebt op zorg vanuit de Wmo. Als je een indicatie hebt gekregen, kun je contact opnemen met je gemeente om de vergoeding aan te vragen. Zij zullen dan bepalen of je in aanmerking komt voor een passieve tillift en hoe hoog de eigen bijdrage zal zijn.
Het is ook mogelijk om een passieve tillift te huren via de thuiszorg of een medische speciaalzaak. In dat geval hoef je geen indicatie aan te vragen en wordt de tillift vergoed vanuit je zorgverzekering. Wel kan het zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de huur van de tillift.
Maak gebruik van de vergoeding voor een tillift zorg
Een passieve tillift kan een grote kostenpost zijn, maar gelukkig zijn er mogelijkheden om een vergoeding te krijgen vanuit je zorgverzekering. Door een indicatie aan te vragen bij het CIZ en contact op te nemen met je gemeente, kun je een vergoeding regelen voor een passieve tillift. Ook is het mogelijk om een tillift te huren via de thuiszorg of een medische speciaalzaak, waarbij de kosten vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Maak dus zeker gebruik van de vergoeding voor een tillift zorg als je hier recht op hebt.
Recent Comments