Ik heb een zoontje van 3 jaar oud en hij gaat sinds een tijdje naar de peuterspeelzaal. Na een aantal weken hadden wij op de peuterspeelzaal een gesprek met de begeleiders van mijn zoontje en zei gaven aan dat er op het gebied van motorische bewegelijke ontwikkeling mijn zoontje wat achter loopt op de motorische ontwikkeling van de andere kinderen bij de peuterspeelzaal. Hierdoor werd ons geadviseerd om naar kinderfysiotherapie Glanerbrug te gaan. Hier kunnen mensen met hun kind heen gaan wanneer er problemen zijn met de motirsche ontwikkeling van hun kind. Deze fysiotherapeuten zijn ook gespecialiseerd op het gebied van ontwikkeling op basis van specifieke leeftijdsgroepen. Zelf loop ik ook bij de fysio voor het afscheuren van mijn achillespees, echter zit ik bij Fysiotherapie Oldenzaal in de afrondende fase van mijn

De behandeling

Nadat wij voor het eerst bij de fysiotherapeut geweest waren gaf hij aan dat het heel goed was dat wij er zo vroeg bij waren. Onze zoon heeft namelijk houdingsproblematiek en ademhalingsproblematiek. Hierdoor is zijn conditie ontzettend slecht en is hij snel vermoeid Hiervoor krijgt hij ademhalingsoefeningen en bewegingsoefeningen om ervoor te zorgen dat hij minder snel vermoeid is en het met het spelen langer vol kan houden met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Ook word ervoor gezorgd dat hij rechter op gaat lopen. De fysio helpt hierbij door bepaalde oefeningen met hem te doen en er ook voor te zorgen dat hij deze oefeningen thuis doet met ons. Mijn vrouw en ik proberen onze zoon aan te sporen tot het doen van deze oefeningen. Dit doet hij ook met plezier.

Achillespees

Zoals gezegd loop ik dus zelf ook bij de fysio voor het afscheuren van mijn achillespees. De revalidatie duurde ongeveer 3 maand en toen kon ik weer zelfstandig en individueel goed lopen. Hierna zijn we begonnen met het oppakken van sprinten en springen. Dit doe ik nog altijd met frisse tegenzin elke week 1 keer. Uiteindelijk om zelf weer op het voetbalveld te kunnen staan.