Heb je wel eens nagedacht over het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering passend bij jou? ? Het kan zijn dat jouw huidige verzekering niet meer toereikend is door veranderingen in jouw leven of met betrekking tot jouw gezondheid. Stel je hebt alleen een basisverzekering, maar bent erachter gekomen dat je toch regelmatig naar andere specialisten moet. De hoge rekeningen die je vanuit het ziekenhuis krijgt, komen met deze basisdekking vaak voor eigen rekening. De kosten lopen al snel hoog op. Je kunt er dan voor kiezen om de aanvullende opties toe te voegen, zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan. Maar aan welke aanvullende mogelijkheden kun je dan denken? Wij laten je zien hoe je een goede ziektekostenverzekering berekenen kunt. 

 

Fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen dekken

Bij de aanvullende opties van een zorgverzekering kun je als eerste denken aan het toevoegen van fysiotherapie. Als je regelmatig last hebt van rugpijn of tijdens het sporten vaker een blessure oploopt, kan het goed zijn om fysiotherapie te volgen om sneller te herstellen. Met deze aanvullende optie heb je toegang tot een aantal sessies per jaar, zodat je jezelf weer in topconditie kunt houden en pijn in jouw lichaam jouw dagelijkse activiteiten niet meer belemmert. Daarnaast kun je gebruikmaken van alternatieve geneeswijzen. Acupunctuur, homeopathie en chiropractie zijn slechts enkele voorbeelden van de alternatieve geneeswijzen die gedekt kunnen worden in jouw verzekering. Als er geen dekking voor is, kan het al snel duur worden. Het past niet binnen jouw financiële situatie en je moet gaan kiezen tussen jouw gezondheid en financiën. 

 

Jouw tanden en ogen beschermen

Een andere aanvullende verzekering die je niet over het hoofd mag zien, is voor jouw gebit. Een tandartsverzekering online afsluiten kan voorkomen dat je jouw tanden niet de beste zorg kan geven. Hoewel een basiscontrole vaak nog wel te betalen is, kunnen andere behandelingen de kosten al snel omhoog brengen. Voordat je het weet, ben je veel geld kwijt om jouw gebit weer helemaal goed te krijgen. Deze verzekering kan je dus veel tijd besparen. Of wat dacht je van een dekking voor brillen en lenzen? Ook deze lopen al snel in de kosten. Als jouw ogen slecht zijn, kun je dus het beste bekijken wat de mogelijkheden op dit gebied zijn. 

 

Jouw gezondheid goed houden

Er zijn nog een aantal zaken die je kan verwachten van de aanvullende opties. De buitenlanddekking is een goed voorbeeld. Vooral voor de reizigers is het aan te raden om deze dekking af te sluiten. In combinatie met jouw reisverzekering sta je niet meer voor verrassingen. Andere aanvullende opties zijn psychologische zorg, vaccinaties en preventieve zorg. Door goed te kijken wat je nodig hebt om zo goed mogelijk te kijken wat er allemaal nodig is om jouw gezondheid op peil te houden kun je voorkomen dat je moet gaan kiezen tussen jouw financiële situatie en jouw gezondheid en welzijn. Het is gemakkelijker om naar het ziekenhuis te gaan op de momenten dat je het nodig hebt.